ОСТАННІ НОВИНИ

На Харківщині начальнику військкомату повідомили про підозру у незаконному переправленні ухилянтів через кордон

Маркіян Рой

|

На Харківщині викрили посадовця районного військкомату, який за гроші пропонував ухилянтам уникнути мобілізації. Про це повідомили в Офісі Генерального прокурора.

За даними слідства, підозрюваний пропонував потенційним ухилянтам вирішити питання щодо організації незаконного переправлення за кордон.

«У вересні 2022 року полковник підписав та видав військовозобов’язаному підроблене тимчасове посвідчення з відміткою про непридатність до військової служби з виключенням його з військового обліку без фактичного проходження ним військово-лікарської комісії», – йдеться в повідомленні.

За видачу цього документу підозрювний одержав 8 000 доларів США.

Начальнику одного з РТЦК та СП Харківської області повідомлено про підозру у сприянні організації незаконного переправлення осіб через державний кордон України та службовому підробленні (ч. 3 ст. 332, ч. 1 ст. 366 КК України). Йому загрожує позбавлення волі на строк від семи до дев’яти років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років з конфіскацією майна.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *