ОСТАННІ НОВИНИ

Збирають підписи за присвоєння звання Героя загиблій захисниці Наталії Депі

Андрій Котенський

|

Українці збирають підписи для присвоєння звання Героя молодшому сержанту Наталії Депі, що з перших днів стала на захист України та була бойовим медиком у 218-му окремому батальйоні 125-ї бригади ТрО ЗСУ. Відповідну петицію зареєстровано на сайті Президента України.

Як відомо, Наталія Депа загинула 9 липня 2023 року в зоні бойових дій, виконуючи обов’язок медика батальйону. Їй було всього 30 років. До повномасштабного вторгнення рашистів дівчина активно волонтерила, брала участь в Революції Гідності, а також була власницею успішної косметологічної клініки у Львові.

«Просимо розглянути петицію про присвоєння звання Героя України (посмертно), молодшому сержанту Наталії Романівній Депі, 01.09.1992 року народження. Львів’янці, яка з перших днів повномасштабного вторгнення агресора добровільно стала на захист батьківщини разом з батьком та рідним братом», – йдеться у повідомленні.

За час своєї служби Наталія допомогла, вилікувала і врятувала від смерті багатьох своїх побратимів та цивільних місцевих осіб. Підняла медицину батальйону на високий рівень, працювала при евакуації в найгарячіших напрямках східного фронту. Всі запам’ятали Наталю (позивний Вітамінка – ред.), як надійну бойову посестру та кваліфікованого медика, яка завжди турбувалася про всіх побратимів віддаючи всю себе.

«Добра, талановита та світла людина, віддана та з хоробрим серцем посестра. Все за, що бралася виконувала досконало. Маючи освіту ветлікаря, вона також допомагала і чотирилапим на лінії вогню», – йдеться у петиції.

Для підписання петиції перейдіть за посиланням: Petition.president. На цю хвилину вдалося зібрати більшу половину голосів, але бракує ще близько 9000 підписів.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *