ОСТАННІ НОВИНИ

Забрала гроші на дрони і зникла: львівську театрознавицю звинуватили в шахрайстві

Ольга Денисяка

|

Львівську театрознавицю Катерину Сегет звинувачують в шахрайстві з коштами для допомоги військовим ЗСУ. Постраждалі заявляють, що передали їй гроші на купівлю дронів та ще низки засобів, але товар не отримали. Про це повідомила у соцмережах львів’янка Ірена Томаш, яка запевняє, що також стала жертвою шахрайства.

За її словами, Катерина Сегет та її приятель  Дмитро Родіонов обіцяли закупити дрон та портативний генератор EcoFlow для підрозділу її брата. Вона перерахувала на картку Катерини Сегет понад 86 тис. грн. Проте не отримала ані дронів, ані грошей за невиконане замовлення.

«Їй була перерахована сума, аванс – 86 000 грн. У п’ятницю 11 серпня за її порадою я звернулася до Дмитра Радіонова (її партера). І вже протягом 2-днів він повідомив, що такий товар в наявності а Катерина дивом у Варшаві і наступного тижня все приїде мало мені не під двері. Важливо додати: цих людей рекомендували перевірені і «биті» волонтери, яких, як виявилося в процесі справи, теж водиди за ніс. Станом на 18 серпня наша зіронька виїхала в Україну (хоча чи була вона на цей час взагалі за кордоном – це велике питання). І почалося. Корки на кордонах, зламана машина, поїздки та розвозки військовим. Щодня нова відмазка», – йдеться в повідомленні.

Ірена Томаш заявляє, що окрім публічного посту також звернулася з заявою в поліцію.

За даними ZAXID.NET, у поліції відкрили кримінальне провадження за фактом шахрайства (ч. 1 ст. 190 ККУ). Окрім Ірени Томаш звинувачує театрознавицю ще одна львівська волонтерка, та підприємиця Ольга Тесляк, що заявляє про привласнення нею ще 360 тисяч гривень.

Сама Катерина Сегет відмовилася прокоментувати журналістам по суті усі звинувачення на її адресу. Вона ухилилася від відповіді на запитання про те, чи брала гроші на дрони і чи збирається виконувати зобов’язання перед замовниками.

«Вважаю, що в правовій державі будь-які звинувачення можуть бути тільки за рішенням суду. Я буду писати заяву про наклеп і вирішувати ті ситуації, які зараз відбуваються, через правоохоронні органи», – заявила вона.

За даними YouControl, Катерина Сегет зареєстрована як ФОП у Львові. Вона займається театральною та концертною діяльністю. З відкритих джерел також відомо, що вона працювала асистенткою драматургів у кількох львівських театрах.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *