ОСТАННІ НОВИНИ

Росіяни обстріляли авто іноземних волонтерів на Донеччині: є загиблі та поранені

Ольга Денисяка

|

Четверо представників гуманітарної громадської організації близько 10:00 9 вересня вирушили зі Слов’янська в напрямку Бахмута. Вони планували оцінити потреби жителів Іванівського Донецької області, які потрапили під обстріл, однак росіяни атакували автівку волонтерів. Про це повідомляє hromadske.

Коли команда проїхала Часів Яр, їхню машину обстріляли росіяни. Від прямого удару автівка перекинулася та спалахнула.

У машині перебували німець Рубен Мавік, швед Йохан Матіас Тир, канадець Ентоні Ігнат та іспанка, яка була директоркою організації, Емма Ігуаль.

Мавік і Тир отримали важкі осколкові поранення та опіки, їх госпіталізували. Волонтери перебувають у стабільному стані. Канадець Ігнат загинув, а стан Ігуаль тривалий час був невідомим. Однак, за даними іспанського видання El Mundo, 32-річна волонтерка теж загинула.   

У Офісі генпрокурора підтвердили, що в автівці загинули жінка та чоловік. Там указують, що в лобове скло автівки поцілили протитанковою ракетою. 

За даними Офісу генпрокурора, армія рф 9 вересня обстріляла Нью-Йорк, імовірно, з артилерії. Внаслідок вибухів отримала осколкове поранення 66-річна жінка, яка поралася на присадибній ділянці.

Також окупанти атакували Шахтарське Волноваського району. На момент атаки сімейна пара косила траву на городі. Почувши вибухи, 64-річна жінка одразу впала на землю, що врятувало їй життя, однак 67-річний чоловік від отриманих поранень загинув на місці.

Окрім того, обстрілів зазнали Зарічне і Катеринівка. Мінно-вибухові травми отримала жінка 55 років та 34-річний чоловік. 

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *