ОСТАННІ НОВИНИ

Південна Корея виділить 2,3 млрд дол. додаткової допомоги Україні  

Ольга Денисяка

|

Південна Корея пообіцяла надати Україні додаткові 2,3 мільярда доларів США. Більшість коштів почнуть надавати з 2025 року на післявоєнне відновлення. Про це президент країни Юн Сук Йоль заявив на сесії саміту G-20 у Нью-Делі, передає hromadske.

Південна Корея надасть початкові 300 млн доларів у 2024 році у вигляді гуманітарної допомоги. Ще 2 млрд доларів Україна почне отримувати з 2025 року як довгострокові позики під низькі відсотки через південнокорейський Фонд співробітництва економічного розвитку (EDCF). 

Кошти спрямують на підтримку проєктів економічної та соціальної інфраструктури.  

Наприкінці травня Wall Street Journal писав, що Південна Корея передає Сполученим Штатам сотні тисяч артилерійських снарядів, які потім постачають Україні. Допомога від Сеула дозволила Вашингтону відкласти рішення про постачання касетних боєприпасів, які заборонені в багатьох країнах.

«Злиті» секретні документи Пентагону описують протистояння Південної Кореї тиску США щодо допомоги Україні. Тоді ексміністр оборони навіть був стурбований, що артилерійські снаряди, які Вашингтон просив для себе, зрештою можуть передати Києву. 

Однак, вже в серпні Financial Times із покликанням на американських посадовців писало, що США домовилися з Болгарією та Південною Кореєю про постачання артснарядів для України. 

Згідно з повідомленням Офісу президента, Південна Корея надавала Україні гуманітарну та нелетальну допомогу, зокрема машини для розмінування та захисного спорядження.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *