ОСТАННІ НОВИНИ

В Україну з неоголошеним візитом приїде міністр закордонних справ Японії

Андрій Котенський

|

Міністр закордонних справ Японії Йосімаса Хаяші здійснить у суботу, 9 вересня неоголошений візит до України вперше з часу вторгнення Росії, щоб продемонструвати підтримку Токіо Києву на тлі російської агресії, повідомляє Українська правда.

«Під час свого візиту в Україну міністр закордонних справ Хаяші підтвердить міністру закордонних справ Кулебі, що Японія співпрацює з міжнародним співтовариством у запровадженні жорстких санкцій проти Росії та надає підтримку Україні з метою якнайшвидшого припинення російської агресії, а також продовжить висловлювати тверду позицію Японії, що вона на боці України», – йдеться у повідомленні.

Крім того, під час візиту розглядатимуться питання організації та проведення японсько-української конференції зі сприяння економічному відновленню.

Планується обмінятися думками щодо відновлення та реконструкції України через державний та приватний сектори.

Також очільник японського МЗС обговорить ініціативу як голова зустрічі міністрів закордонних справ G7 щодо заохочення якомога більшої кількості країн, у тому числі країн глобального Півдня, підтримати зусилля України у досягненні справедливого і тривалого миру.

Під час візиту Японську делегацію супроводжуватимуть представники бізнесу.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *