ОСТАННІ НОВИНИ

Україна зіграла внічию з Англією у кваліфікації Євро-2024 з футболу

Андрій Котенський

|

Збірна України вперше у відборі Євро-2024 з футболу зіграла внічию. Переможця не визначив матч проти Англії в польському Вроцлаві – 1:1, повідомляє Суспільне. Спорт.

Команди проводили вже другу очну зустріч від початку року. В березні впевнену домашню перемогу на лондонському «Вемблі» здобули англійці, завдяки голам Гаррі Кейна та Букайо Сака.

Обидва автори голів також вийшли й на поле у Вроцлаві. В України натомість був відсутній Руслан Маліновський – хавбека не викликали на тлі його переходу до італійського «Дженоа». Напередодні матчу вибув через м’язове запалення і захисник Олександр Тимчик.

За перший тайм Україна завдала одного удару по воротах – і той виявився результативним. На 26-й хвилині Олександр Зінченко відгукнувся в карній зоні на простріл Юхима Коноплі – 1:0! Таким чином Зінченко вдев’яте в кар’єрі забив за національну збірну.

Англійці продовжили чинити тиск на ворота Георгія Бущана. Перед перервою це вилилося в гол у відповідь, коли Гаррі Кейн передачею від центра поля знайшов Кайла Вокера. Захисник «Ман Сіті» в карній зоні позбувся опіки Віталія Миколенка, обробив м’яч і поцілив у нижній кут.

Близьким до голу був англієць Сака, автор м’яча в березневій зустрічі. В другому таймі партнер Зінченка в «Арсеналі» завдавав потужного удару з лінії штрафного, але поцілив у поперечину!

Удар Вокера так і залишився єдиним результативним в Англії. Підопічні Сергія Реброва успішно стримували суперника, що послабив тиск наприкінці зустрічі, й заробили залікове очко – 1:1.

Здобувши одне очко, Україна відірвалася від Італії на третьому місці вже на чотири бали. У вівторок, 12 вересня, команди зустрінуться в очному матчі в Мілані.

Розклад майбутніх матчів збірної України з футболу:

12 вересня. 21:45. Італія – Україна

14 жовтня. 16:00. Україна – Північна Македонія

17 жовтня. 21:45. Мальта – Україна

20 листопада. 21:45. Україна – Італія

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *