ОСТАННІ НОВИНИ

Україна обіграла Португалію та вийшла у чвертьфінал Євро з волейболу

Андрій Котенський

|

Збірна України з волейболу пройшла до чвертьфіналу чемпіонату Європи. У матчі 1/8 фіналу українці обіграли Португалію у 3-сетовому матчі, повідомляє Суспільне Спорт.

Україна вийшла у плей-оф Євро лише в останньому турі. «Синьо-жовті2 обіграли Іспанію (3:0), а після перемоги Словенії над Болгарією посіли підсумкове третє місце в групі.

У плей-оф першим суперником України стала Португалія – команда, що фінішувала другою у групі D. Перша партія закінчилася перемогою України. Після рівного старту українці вийшли вперед, здобувши перевагу в 5 очок. І втримали її до кінця сету.

Другий сет Португалія розпочала з рахунку 3:1. Але спершу Україна вирівняла гру, а згодом довела справу до перемоги з різницею у шість очок.

Зрештою, Україні вдалося уникнути переведення гри до третього сету. І хоча португальці вели боротьбу до останнього, українці перемогли 25:22).

Найрезультативнішими у складі України стали Олег Плотницький, який набрав 14 очок, а також Ілля Ковальов, що закінчив гру з 10 очками.

Євро з волейболу. 1/8 фіналу

Португалія – Україна 0:3 (20:25, 19:25, 22:25)

Що означає результат України?

Це Другий чвертьфінал за останні чотири роки. На Євро-2019 українці також дійшли до цієї стадії.

У чвертьфіналі Україна зіграє проти Словенії, що стала переможницею її групи та обіграла в іншому матчі 1/8 фіналу Туреччину – 3:2.

Матч Україна – Словенія в 1/4 фіналу чемпіонату Європи відбудеться у понеділок, 11 вересня.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *