ОСТАННІ НОВИНИ

Дмитро Кулеба: «США твердо вирішили, що Україна має перемогти у війні»

|

Міністр закордонних справ Дмитро Кулеба про візит державного секретаря США Ентоні Блінкена в Україну:

«Це вже четвертий візит держсекретаря США з початку повномасштабного вторгнення Росії. Першою була наша зустріч на українсько-польському кордоні в березні 2022 року.

Після вчорашнього спілкування у мене два основних враження. Перше: він щиро захоплюється українцями та успіхами наших воїнів на фронті в надскладних умовах. Друге: США твердо вирішили, що Україна її союзник надовго і вона має перемогти в цій війні.

Звідси й усі домовленості, досягнуті вчора на переговорах Тоні з президентом і прем’єр-міністром України, мною в МЗС. Мільярд доларів для українських воїнів; участь США та американських компаній у Форумі оборонних індустрій; розширення зернового експорту та захист української портової інфраструктури; спільна робота над Формулою миру та Глобальним самітом миру; передача Україні перших конфіскованих активів російських олігархів; спільні зусилля з визволення цивільних заручників з російського полону.

Працюємо, щоб і решта рішень, таких як ATACMS, були. Адже Україна та США – союзники надовго. Якщо хтось в Кремлі думав, що можна «перечекати» здатність України оборонятися та готовність партнерів підтримувати нашу державу, він глибоко помилявся. Я вдячний Тоні за всі рішення, які доводять цю тезу».

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *