ОСТАННІ НОВИНИ

У Львові лікарі врятували чоловікові кисть від ампутації

Маркіян Рой

|

У Львові хірурги врятували від ампутації кисть 37-річному мешканцю міста Перемишляни. Чоловік сильно понівечив руку, коли молов зерно. Про це повідомили в пресслужбі Львівської міської ради.

37-річний Василь з міста Перемишляни, що на Львівщині. Травму отримав вдома, коли молов пшеницю. «Щось перешкоджало роботі млина, ймовірно, він набився пилом чи брудом. Я вирішив пропхати зерно рукою», – згадує Василь.

Раптово зубці захопили великий палець та протягли крізь млин всю руку Василя. Чоловік одразу вимкнув пристрій, перемотав понівечену кінцівку ганчіркою і побіг до друга, щоб той відвіз його до місцевої лікарні. Там йому надали першу допомогу і відправили до Львова, у лікарню святого Луки, на базі якої діє відділення хірургії кисті.

Лікарі у Львові констатували, що у чоловіка – травматичне відчленування правої кисті, великого пальця та мізинця, множинні переломи, дефекти кісткової та м’яких тканин, а також пошкодження сухожиль, артерій та м’язів. Тому потрібно було негайно оперувати.

«Лікарі відділення хірургії кисті «пришили» пальці, зафіксували кістки, провели пластику шкіри і відновлення сухожиль. Все це робили з використанням мікрохірургічних технік та інструментарію. Тривала по часу і клопітка операція пройшла вдало», – йдеться в повідомленні.

Однак, у післяопераційний період рана задовго гоїлась, а рука Василя сильно набрякла. Утворилась гематома. Тож знадобились повторна хірургічна обробка та пластична операція.

Попри високий ризик ампутації, лікарям таки вдалося зберегти життєздатність кисті та пальців пацієнта. Через місяць після травми, у Василя вже загоїлись рани, зростаються переломи, повертається чутливість. Зараз пацієнт щоденно працює з реабілітологом і вже помітні перші позитивні результати: покращується функція сухожиль та збільшується об’єм рухів.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *