ОСТАННІ НОВИНИ

Ентоні Блінкен у Києві вшанував пам'ять полеглих українських військових

Наталя Дуляба

|

У середу, 6 вересня, із робочим візитом до Києва завітав держсекретар США Ентоні Блінкен. По прибуттю він вшанував пам’ять українців, які загинули у війні з російськими окупантами. Про це повідомив міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба.

«Я привітав державного секретаря Ентоні Блінкена в Україні. Секретар став першим колегою, який розпочав свій день у Києві з вшанування наших загиблих героїв на Берковецькому кладовищі. Це знак поваги до всіх українських воїнів, які віддали своє життя за нашу свободу та право на життя», – наголосив Дмитро Кулеба.

Зазначимо, про те, з якою метою до Києва прибув держсекретар США, офіційно не відомо. Втім ЗМІ пишуть, що Ентоні Блінкен збирається оголосити новий пакет військової допомоги на 1 мільярд доларів.

В українській столиці Блінкен, вочевидь, матиме низку зустрічей, в тому числі з керівництвом держави.

Нагадаємо, востаннє Ентоні Блінкен приїздив до Києва рівно рік тому, 8 вересня 2022-го. Тоді він оголошував надання Україні  додаткових 2 мільярдів доларів військової допомоги.

Тим часом президент України Володимир Зеленський наприкінці вересня збирається здійснити робочий візит у США. Він планує виступити на засіданні Ради безпеки ООН у Нью-Йорку, яке відбудеться 19-25 вересня.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Фото: соцмережі Дмитра Кулеби

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *