ОСТАННІ НОВИНИ

Блінкен оголосив про виділення Україні понад мільярда доларів

Ольга Денисяка

|

Держсекретар США Ентоні Блінкен оголосив про виділення понад 1 мільярда доларів на допомогу Україні. Про це він заявив на пресконференції з головою МЗС України Дмитром Кулебою у Києві, передає Суспільне.

«Сьогодні ми анонсуємо новий пакет допомоги, бюджетом більш як 1 мільярд доларів. Він включає 665 мільйон доларів для цивільної безпеки. Загалом, ми передали її на понад 43 мільярди доларів, з початку російської агресії. З минулого року, з моменту як я тут був рік тому, українські сили забрали понад 50 відсотків окупованих територій. Ця нова допомога, додаткові кошти які суттєво підсилять протиповітряну оборону зокрема», — заявив Блінкен.

Він додав, що ця допомога включає додаткові 175 мільйонів доларів: «Це надасть значну підтримку українській протиповітряній обороні, яка є критично необхідною, як ви чули від Дмитра (Кулеби – ред.), серед інших сфер».

Крім того, 100 мільйонів доларів США виділять на підтримку довгострокових військових потреб України, 300 мільйонів доларів США на підтримку правоохоронних органів, відновлення та підтримання правопорядку на звільнених територіях.

Нагадаємо, держсекретар США 6 вересня приїхав до Києва з робочим візитом.  

Під час зустрічі з президентом Володимиром Зеленським Блінкен сказав, що бачить прогрес у контрнаступі України. Також він зустрівся з премʼєр-міністром України Денисом Шмигалем. Вони обговорили підготовку до зимового періоду та захист енергетичної інфраструктури.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *