ОСТАННІ НОВИНИ

В Естонії пожертвували понад 150 тисяч євро на бомбосховища для українських шкіл

Маркіян Рой

|

Жителі Естонії пожертвували 158 400 євро на будівництво бомбосховищ для шкіл на сході України. Про це повідомляє Європейська правда.

Зібрати кошти вдалося під час благодійної кампанії, яка пройшла з 17 по 31 серпня. У рамках неї в Таллінні також відбувся концерт «Україна дякує».

За словами одного з організаторів кампанії Руслана Трочинського, пожертви дадуть змогу побудувати й обладнати предметами першої необхідності кілька бомбосховищ для шкіл Східної України.

«Народ Естонії, як і раніше, співпереживає і готовий допомагати народу України – пожертвувань було зібрано навіть більше, ніж ми сміли сподіватися. Якщо спочатку планувалося побудувати бомбосховища тільки для шкіл у місті Добропілля, то тепер ми можемо зробити свій внесок у безпеку дітей і в інших населених пунктах», – заявив він.

Благодійну кампанію проводила заснована Русланом і Тер’є Трочинськими НКО Kultuuride Ristmik разом з естонськими та українськими державними установами та некомерційними організаціями.

Реалізовувати проєкт спільно з міською владою будуть українська соціальна краудфандингова платформа «Моє місто» та некомерційна організація «Будуємо Добропілля», що працює в Добропіллі (Донецька область).

«Будівництво бомбосховищ у школах у прифронтових районах для українських дітей – це питання якості освіти в довгостроковій перспективі, а в короткостроковій – питання життя і смерті», – зазначив Торчинський.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *