ОСТАННІ НОВИНИ

Україна буде готова до членства в ЄС через два роки, в НАТО – ще раніше, – Стефанішина

Наталя Дуляба

|

Віцепрем’єрка з питань європейської та євроатлантичної інтеграції Ольга Стефанішина вважає, що Україна здатна навіть під час війни з Росією здійснювати кроки, необхідні для вступу в ЄС, а єдиною перешкодою для членства в НАТО вона вважає лише саму. Про це Стефанішина сказала в інтерв’ю Голосу Америки.

Коментуючи слова президента Європейської ради Шарля Мішеля про необхідність приготувати ЄС до розширення до 2030 року, віцепрем’єрка зауважила, що це не означає потребу для України чекати сім років на можливість вступу.

Ольга Стефанішина впевнена, що Україна зможе провести ефективні перемовини, виконати всі зобов’язання, пов’язані з імплементацією європейських стандартів, а також створити умови для відновлення української економіки, які дозволять Україні стати конкурентоспроможним членом Європейського Союзу.

«Ми будемо готові до членства в Європейському Союзі в найближчі два роки, але, звичайно, перебіг війни буде визначати політичні рамки ухвалення цього рішення», – сказала вона.

Натомість вступ до НАТО для України, за словами віцепрем’єрки, може виглядати ближчим.

«Я думаю, що в НАТО ми зможемо вступити швидше, тому що ми очікуємо перемоги, завершення війни, і одна з найсильніших, найпотужніших і найвідоміших армій світу точно буде найбільшим гарантом безпеки Європи та всього європейського простору», – додала Стефанішина.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *