ОСТАННІ НОВИНИ

«20 днів у Маріуполі» став найкасовішим документальним фільмом українського прокату

Ольга Денисяка

|

Фільм «20 днів у Маріуполі» лауреата Пулітцерівської премії Мстислава Чернова став найкасовішим документальним фільмом українського прокату. Про це повідомила компанія «Артхаус Трафік»,  яка займається прокатом стрічки.

Фільм вийшов в кінотеатрах України 31 серпня. За перший вікенд прокату «20 днів у Маріуполі» зібрав 531 551 гривню.

«Los Angeles Times назвав цей фільм “надзвичайно важливим”. Глядачі, що подивились його цього вікенду у кіно, довели це. Дякуємо вам за підтримку!», – йдеться в повідомленні.

Фільм «20 днів у Маріуполі» – це документальна стрічка, створена на основі матеріалів, знятих воєнним кореспондентом Мстиславом Черновим в захопленому росіянями Маріуполі. Також до створення фільму долучилися фотограф Євген Малолєтка та продюсерка Василіса Степаненко. У складі знімальної команди Associated Press вони були єдиними міжнародними журналістами, які залишалися в Маріуполі і продовжували фіксувати злочини російських військ. За цю роботу команда отримала Пулітцерівську премію.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *