ОСТАННІ НОВИНИ

Нардепи спробують закрити реєстр декларацій ще на рік

Маркіян Рой

|

На антикорупційному засіданні депутати ухвалили правку, що лишає електронні декларації чиновників закритими. Реєстр декларацій хочуть закрити ще на рік.  Про це повідомив глава ЦПК Віталій Шабунін.

«Традиційно на комітеті відзначилися нардепи від проросійських сил (Григорій Мамка з екс ОПЗЖ), представники старих корупційних еліт (Сергій Власенко з «Батьківщини») та окремі «слуги», наприклад, сумнозвісний Максим Павлюк та його колега Галина Янченко», – зазначив Шабунін.

Як пояснює керівник ЦПК, реєстр декларацій хочуть закрити ще на рік. Але відкривати окремі декларації дозволять у цей рік лише за згоди самого декларанта.

«Так і бачу, як всі наші нардепи поспішають із заявами про відкриття доступу до своїх декларацій. Все це при тому, що за цей рік влада може спробувати організувати вибори. І відсутність доступу до даних про їхні статки точно стане у нагоді, аби комфортно переобратися після війни та продовжити красти», – повідомив Шабунін.

Шабунін зауважує, що  причина для нардепів приховувати декларації від публічного доступу – це бажання приховати накрадене під час війни. Численні розслідування про майно на Печерську, в Болгарії та лакшері відпочинок на Мальдівах – яскраве тому підтвердження.

«Єдиний шанс для Ради зараз уникнути ганьби перед ЄС, послами G7 та, найголовніше, перед власними громадянами – проголосувати у залі за правку, яка забезпечить відкриття інформації про «воєнні» статки чиновників», – йдеться в повідомленні.

Голосування має відбутися уже завтра.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *