ОСТАННІ НОВИНИ

Наш будинок горить. Фільм про блокадний Маріуполь

Андрій Котенський

|

Житель Маріуполя Микола Око (Лазарєв) опублікував відео із телефона, як терористична Росія у лютому-березні 2022 року знищувала його рідне місто. На основі унікальних кадрів маріупольця, на яких жах трагедії окупованого міста, журналіст і блогер Денис Казанський опублікував документальний фільм «Наш будинок горить. Фільм про блокадний Маріуполь».

У описі до відео розповідають, що навесні 2022 року родина Миколи Ока залишилася в блокадному Маріуполі, який був з усіх боків оточений російською армією і щоденно зазнавав жорстоких обстрілів. Весь цей час чоловік фіксував життя своєї багатодітної родини та те, що відбувається навколо. Вдалось йому це завдяки сонячним батареям, якими він весь час підзаряджував телефон.

Чоловік зафіксував, як росіяни вбивають українців і знищують їхні будинки, як на руїнах шукають загиблих родичів, як тіла ховають у дворах, а також, як доводилось шукати їжу і їсти голубів.

В одному із районів Маріуполя, де росіяни розбомбили приватний сектор, родина знайшла вцілілого підлітка, батько, мати та дві сестрички якого загинули від падіння авіабомби на їхній будинок…

Усій родині Лазарєвих дивом вдалось вибратись із пекельної окупації 26 квітня. Малого Колю, якого знайшли на руїнах, вони забрали зі собою.

«Я вже подав Позов до міжнародного Суду від імені своєї багатодітної сім’ї про злочини РФ. Ще хочу додати, що я з сім’єю 26 квітня 2022 року на своїх машинах виїхали спочатку до Запоріжжя, а потім до Європи і зараз я та моя сім’я у безпеці. Я не зміг залишити в Маріуполі Колю Рослова, який від вибуху російської авіабомби втратив маму, тата та двох сестер. Нині він живе з нами. Маріуполь чекає на повернення в Україну», – прокоментував змонтовану стрічку автор кардрів Микола Око (Лазарєв).

Відео: РБК.Україна

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *