ОСТАННІ НОВИНИ

У Британії базуватимуться винищувачі США F-35, що здатні нести ядерну зброю, – ЗМІ

Маркіян Рой

|

Нові винищувачі Сполучених Штатів, що здатні нести ядерну зброю, базуватимуться у Великій Британії вже цього року. Про це пише The Telegraph із посиланням на джерела, повідомляє Європейська правда.

За інформацією видання, дві ескадрильї F-35 A вже розгорнуті й незабаром прибудуть на орендовану США авіабазу Королівських ВПС Лейкенгіт в Англії.

Зазначають, що це малопомітні літаки, які призначені для здійснення тактичних ядерних бомбардувань, а також здатні проводити місії класу “повітря-повітря” і збирати розвідувальні дані.

Як наголошують військові джерела, перекидання 54 винищувачів F-35, які замінять F-15, що зараз знаходяться на авіабазі, це «значний крок», адже F-15 також здатні нести ядерну зброю, але є менш досконалими.

«Це новіший, більш потужний літак, який має більшу дальність польоту і скритність, що має вирішальне значення, якщо ви збираєтеся використовувати їх для точного скидання ядерних бомб», – каже джерело.

У Міністерство оборони та у відомстві прем’єр-міністра відмовилися коментувати, чи були або будуть розміщені американські ядерні боєголовки у Великій Британії.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *