ОСТАННІ НОВИНИ

Париж став першою у Європі столицею без прокатних самокатів

Ольга Денисяка

|

У Парижі з 1 вересня остаточно припинили роботу усі сервіси прокату електросамокатів на виконання результатів референдуму, де за це висловилася більшість містян. Про це повідомляє Європейська правда.

З вулиць французької столиці приберуть останні самокати прокатних мереж Lime, Dott і Tier. Увесь парк прокатних електросамокатів налічував 15 тисяч.

Оператори, готуючись згортати діяльність, почали зменшувати їхню кількість на вулицях ще у липні. Самокати перевозять до інших міст у Франції, таких як Лілль та Бордо, або поповнюють ними парк самокатів у низці міст за кордоном – в Лондоні, Копенгагені, Тель-Авіві.   

Опитані користувачі мережі розповідають, що надалі пересядуть на прокатні велосипеди, або ж куплять власний самокат, оскільки заборона стосується лише прокатів. Більшість кажуть, що не стануть після згортання прокатів частіше їздити громадським транспортом. 

Нагадаємо, у квітні майже 90% парижан проголосували на референдумі за заборону прокатних електросамокатів через небезпеку, яку вони створюють для пішоходів.   

Поштовхом до цього став черговий рекорд за кількістю ДТП за участю електросамокатів – у 2022 році в Парижі постраждали майже пів тисячі людей і троє загинули. 

Заборона набуває чинності з 1 вересня і кладе край 5-річній історії прокатних самокатів у французькій столиці. Париж став першою європейською столицею, що пішла на такий крок. 

Також з 1 вересня посилюються правила паркування електросамокатів у Вільнюсі – орендовані самокати не можна буде залишати де заманеться. З червня у литовській столиці встановили зони, куди не дозволено заїздити електросамокатом, а також обговорюють запровадження страховки для водіїв самокатів. 

Про чіткіші правила для дрібного індивідуального транспорту задумалися також у Фінляндії.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *