ОСТАННІ НОВИНИ

У ЗСУ повідомили деталі авіатрощі з пілотами під Бахмутом

Ольга Денисяка

|

У Східному угрупованні військ ЗСУ розповіли, що шестеро військових, які розбилися 29 серпня на двох гелікоптерах Мі-8, виконували бойове завдання в Краматорському районі. Авіакатастрофа сталася під час спроби здійснити посадку, щоб не стати цілями російського винищувача Су-35. Про  розповів начальник пресслужби Східного угруповання військ ЗСУ Ілля Євлаш, передає hromadske.

«Два гелікоптери Мі-8 виконували бойове завдання в Краматорському районі. Під час здійснення посадки, у зв’язку з тим, що злетів ворожий Су-35, аби не стати його цілями, вони здійснювали посадку. Що саме трапилося далі — встановлюється», — сказав він.

За словами Євлаша, зараз працює комісія, яка має встановити, на якому моменті сталася аварія. У момент падіння поруч не було свідків.

Він зазначив, що наразі розглядаються різні версії: попередньо, це могла бути помилка пілотів або влучання ворожої ракети.

«Як тільки комісія завершить свою роботу, офіційні результати вона оголосить, і стане відома точна причина, що саме трапилось», — уточнив Євлаш.

Речник Сухопутних військ ЗСУ Володимир Фітьо сказав hromadske, що загинули два екіпажі, серед яких — чотири пілоти. Прессекретар бригади Євген Ракіта уточнив нам, що загинули четверо пілотів і двоє борттехніків.

Що передувало?

Напередодні стало відомо, що на Бахмутському напрямку 29 серпня під час виконання бойового завдання в авіатрощі загинули шестеро військових 18 окремої бригади армійської авіації імені Ігоря Сікорського. Падіння двох гелікоптерів Мі-8 відбулося за невідомих обставин. Розслідуванням цього наразі займається Державне бюро розслідувань.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *