ОСТАННІ НОВИНИ

У Львові американські медики навчають українських

Анастасія Диняк

|

У Львові американське Товариство критичної медицини SCCM розпочало навчання лікарів та медичних сестер з усієї України щодо нових підходів до ведення та лікування критичних пацієнтів, а також їхньої ранньої реабілітації в умовах інтенсивної терапії. Про це повідомили у пресслужбі міської ради.

Так, навчання спрямоване на експертну підготовку спеціалістів багатопрофільних лікарень та бойових медиків для надання невідкладної допомоги цивільним та військовим, що постраждали від війни. За словами організаторів навчань, близько половини учасників – це медики, які вже працювали на лініях евакуацій із гарячих точок та в зонах активних бойових дій.

«Нині у нас – одна з найпотужніших у світі команд інструкторів, що займається критичними станами. Серед них – лікарі, які мають значний досвід роботи в гарячих точках: Ірак, Іран, Сирія, Афганістан. І сьогодні вони привезли курс практичної медицини з надання допомоги пацієнтам з воєнною травмою до нас, в Україну, тому що це знання і навички, які потрібні нам зараз», – каже генеральний директор Першого медоб’єднання Львова Олег Самчук.

У межах курсу американські інструктори, зокрема, навчатимуть експрес-діагностики та невідкладної медичної допомоги пацієнтам із осколковими та опіковими пораненнями, кровотечами, гострими порушеннями функцій життєво важливих органів та політравмами.

А щоби структурувати та відпрацювати зі слухачами курсу отримані навички, у лікарні спеціально облаштували шість станцій з умовними пацієнтами та з різними типами поєднаних травм. Заплановано, що таке навчання пройде 400 українських медиків.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *