ОСТАННІ НОВИНИ

Зеленський доручив перевірити всі рішення ВЛК з початку повномасштабної війни

Анастасія Диняк

|

Президент Володимир Зеленський доручив перевірити обґрунтованість рішень ВЛК щодо інвалідності та непридатності до військової служби, які були та можуть бути повʼязані з корупційними порушеннями, з початку повномасштабної війни. Про це президент повідомив у Telegram.

Так, 30 серпня Зеленський провів чергове засідання РНБО. Тематикою були військово-лікарські комісії всієї системи ВЛК по країні. Зокрема, доповіді щодо порушень та кроки для унеможливлення будь-якої корупції у сфері ВЛК.

«Рішення такі. Провести комплексну перевірку обґрунтованості тих рішень ВЛК щодо інвалідності та непридатності до військової служби, які були ухвалені в період із 24.02.22 року та можуть бути повʼязані з корупційними порушеннями. Усіма випадками, коли рішення явно безпідставні та незаконні, мають зайнятися правоохоронці», – зазначив Зеленський.

Він додав, що за результатами перевірки будуть зроблені висновки щодо тих осіб, які на основі сфальшованих рішень ВЛК виїхали за кордон за час від початку повномасштабної агресії.

Також було ухвалено також рішення активізувати розширення можливостей проходити ВЛК в системі цивільних медичних закладів. Військове командування має повністю співпрацювати із цивільними медиками для розв’язання цього питання.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *