ОСТАННІ НОВИНИ

У Німеччині подає у відставку депутат, який помалював свастиками машини з українськими номерами

Анастасія Диняк

|

Депутат муніципальної ради німецького міста Баден-Баден від партії «Альтернатива для Німеччини» помалював автівки з українськими номерами свастиками з підписом «F*ck UA». Після викриття подав у відставку, повідомляє hromadske.

Як зазначається, в січні та березні чоловік із Баден-Бадена нашкрябав великими літерами напис «Fuck UA» («На**й UA») та свастику на двох машинах з України. На момент скоєння злочину автівки були припарковані на громадській підземній автостоянці в курортному містечку Шварцвальд.

Один із потерпілих подав заяву до поліції. А окружний суд Баден-Бадена видав постанову про штраф проти відповідача, який виявився членом муніципальної ради. Прокурор Баден-Бадена зазначив, що винуватця засудили «за використання ознак неконституційних організацій» і образу. Тож представник міської влади має сплати штраф в розмірі 50 денних ставок (загальна сума на запит не розголошувалась).

Правоохоронці не розкривали, про кого саме йдеться. Утім, фракції «Зелених» і «Вільних громадян Баден-Бадена» (FBB) у муніципалітеті одразу засудили інцидент і закликали до відставки засудженого.

Пізніше місцеве ЗМІ таки дізналося, що штраф має сплатити депутат Мартін Кюне, який входить до політичної сили «Альтернатива для Німеччини» — її називають націоналістичною, право-популістською та проросійською.

Кюне оголосив про свою відставку, але не надав жодних пояснень щодо звинувачень проти нього колегам.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *