ОСТАННІ НОВИНИ

На Львівщині судитимуть прихильників РФ

Анастасія Диняк

|

Працівники Служби безпеки виявили ще двох прихильників Росії на Львівщині. Їм загрожує до восьми років обмеження волі. Про це повідомили у СБУ.

Так, завершено досудове розслідування стосовно двох фігурантів, які публічно підтримували збройну агресію РФ та принижували честь і гідність українців. Матеріали справ скеровано до суду.

Йдеться про 57-річного уродженця міста Дрогобич, який поширював дописи кремлівської пропаганди та підтримував путінську ідеологію.

На особистій сторінці в соціальних мереж чоловік виправдовував війну та поширював антиукраїнську пропаганду та наративи РФ.

Іншою фігуранткою є 59-річна мешканка Сокальщини, що умисно розпалювала національну ворожнечу та  принижувала почуття гідності співгромадян.

В громадських місцях жінка публічно заперечувала законність існування нашої держави та прославляла «світле минуле в СРСР».

Оперативники спецслужби зібрали доказову базу щодо вказаної протиправної діяльності.

Судитимуть фігурантів згідно статей Кримінального кодексу України у відповідності до вчинених злочинів за:

  • ч. 2 та ч. 3 ст. 436-2 (виправдовування, визнання правомірною, заперечення збройної агресії російської федерації проти України, глорифікація її учасників);
  • ч.1 ст.161 (умисні дії, спрямовані на розпалювання національної, регіональної, расової чи релігійної ворожнечі та ненависті, на приниження національної честі та гідності).

Їм загрожує до восьми років обмеження волі.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *