ОСТАННІ НОВИНИ

Зеленський присвоїв генеральське звання миколаївському «Маршалу»

Маркіян Рой

|

Президент Володимир Зеленський присвоїв звання генерала поліції третього рангу очільнику Департаменту патрульної поліції Євгенію Жукову на позивний «Маршал». Про це йдеться в указі президента України №536 від 24 серпня.

«Присвоїти спеціальне звання генерала поліції третього рангу полковнику поліції ЖУКОВУ Євгенію Олександровичу – начальникові Департаменту патрульної поліції (міжрегіональний територіальний орган) Національної поліції України», – йдеться в документі.

Довідка

Євгеній Жуков – український військовик, десантник, поліцейський, начальник Департаменту патрульної поліції Національної поліції України (з вересня 2015), генерал поліції 3-го рангу. У минулому –  командир окремої розвідувальної десантної роти 79 ОАЕМБр, заступник командира батальйону 79 ОАЕМБр, учасник війни на сході України, «кіборг», позивний «Маршал».

У миколаївській бригаді служив із 2007 року, пройшов шлях від посади командира взводу до заступника командира батальйону.

Із березня-квітня 2014 року виконував бойові завдання в різних районах південної та східної України. У червні брав участь у штурмі та звільненні міста Красний Лиман на Луганщині.

6 серпня 2014 року отримав вогневе осколкове поранення в обличчя під час рейду українських десантників тилами противника в ОРДЛО.

У жовтні й листопаді 2014 року під особистим керівництвом Жукова зведений підрозділ утримував аеропорт «Донецьк».

У вересні 2015 року призначений заступником начальника департаменту патрульної служби МВС. У листопаді – отримав звання «підполковник поліції» та став начальником департаменту патрульної поліції нової Національної поліції України.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *