ОСТАННІ НОВИНИ

У Кремлі затвердили нову «методичку» для інформаційної війни проти України, – ГУР

Анастасія Диняк

|

25 серпня в адміністрації російського диктатора відбулась нарада щодо чергового етапу інформаційної війни в українському та світовому медіапросторах. На нараді затвердили тематику нового етапу інформаційної війни проти України. Про це повідомили в Головному управлінні розвідки Міноборони України.

У заході взяли участь перший заступник керівника адміністрації путіна сєрґєй кірієнко, кремлівські «технологи» та представники медіаресурсів, які залучені до проведення операцій в інформаційній сфері. Тема наради: затвердження конкретних наративів, які мають дискредитувати Україну та вплинути на її партнерів у світі. 

Визначено, що найближчим часом російська система дезінформації зосередиться на використанні таких тем та наративів:

  • Масова мобілізація: начебто мобілізації підлягатимуть всі без винятку українці, незалежно від статі, віку, стану здоров’я; начебто мобілізація стосуватиметься неповнолітніх.
  • Зневіра українських партнерів у можливості перемоги: уявні «договорняки» про “мир в обмін на території”; фейкові політичні угоди: зокрема, фабрикування матеріалів про начебто «таємну домовленість» київського міського голови Віталія Кличка з представниками Республіканської партії США щодо підтримки його на майбутніх виборах Президента України.
  • Український контрнаступ не має успіхів: начебто збільшення кількості поховань українських воїнів на прикладі кладовищ великих міст; начебто відсутність успіхів на фронті при великих втратах, тиражування теми загибелі місцевих Захисників у кожному регіоні України; пошук винних в уявних «провалах» заради дискредитації українських воєначальників та чиновників.
  • Тотальна корупція: начебто держава не бореться з корупцією – “бюджет розкрадається, закупівлі не проводяться”; начебто відсутність покарань для корупціонерів.
  • «Прекрасне» життя на окупованих територіях: начебто високі зарплати, низькі ціни, забезпечення всім необхідним; «розвиток» інфраструктури, відбудова зруйнованого житла; «вільні» вибори в «єдиний день голосування» за законами рф; «Україна відмовляється від окупованих територій» з демонстрацією сфабрикованих документів; українська влада начебто «здає» Куп’янськ.

Щоб не піддаватися ворожій пропаганді, Головне управління розвідки Міністерства оборони України наполегливо закликає  дотримуватися інформаційної гігієни та довіряти лише офіційним джерелам інформації!

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *