ОСТАННІ НОВИНИ

Сили оборони били по ППО окупантів, знищили «Сонцепьок», – Генштаб

Наталя Дуляба

|

На 552 добу війни на фронті відбулось понад 30 бойових зіткнень. Російські окупанти продовжують спроби наступати на сході України, Сили оборони відбивають їхні штурми. На Мелітопольському напрямку триває український наступ. Про це йдеться у вечірньому зведенні Генштабу за 29 серпня.

Протягом доби ворог завдав 5 ракетних та 47 авіаційних ударів, здійснив 48 обстрілів із реактивних систем залпового вогню по позиціях наших військ та населених пунктах України. Є загиблі та поранені серед цивільного населення, руйнування житлових будинків та іншої цивільної інфраструктури.

Ймовірність завдання ракетних та авіаційних ударів по всій території України залишається високою.

Ситуація на Волинському та Поліському напрямках без суттєвих змін.

На Сіверському та Слобожанському напрямках агресор завдав авіаційних ударів в районах Удів та Зибиного Харківської області. Здійснив мінометні та артилерійські обстріли понад 20 населених пунктів, зокрема, Середина-Буда, Попівка, Кіндратівка, Володимирівка Сумської області та Огірцеве, Караїчне, Охримівка, Мала Вовча, Нестерне Харківської області.

На Куп’янському напрямку противник завдав авіаційних ударів в районах Першотравневого, Кислівки, Куп’янська Харківської області. Артилерійських і мінометних обстрілів противника зазнали населені пункти Фиголівка, Дворічна, Синьківка, Курилівка, Кислівка, Котлярівка Харківської області.

На Лиманському напрямку рашисти вели безуспішні наступальні дії в районах Новоєгорівки та Білогорівки Луганської області. Завдали авіаційних ударів в районах Надії, Твердохлібового, Новоєгорівки та Білогорівки Луганської області; Спірного Донецької області. Артилерійських обстрілів РФ зазнали понад 10 населених пунктів, зокрема, Новоєгорівка Луганської області та Ямпіль, Сіверськ, Верхньокам’янське, Торське, Спірне Донецької області.

На Бахмутському напрямку ворог вів безуспішні наступальні дії в районах Богданівки та Озарянівки Донецької області. Завдав авіаційних ударів в районах Кліщіївки, Дружби, Південного Донецької області. Від артилерійських обстрілів рашистів постраждали понад 25 населених пунктів, серед них – Григорівка, Богданівка, Часів Яр, Іванівське, Кліщіївка, Дружба Донецької області.

На Авдіївському напрямку війська РФ завдали авіаудару в районі Авдіївки, обстріляли з артилерії та мінометів населені пункти Керамік, Новокалинове, Степове, Авдіївка, Сєверне, Первомайське Донецької області.

На Мар’їнському напрямку Сили оборони продовжують стримувати наступ російських окупантів у районі Мар’їнки Донецької області. Противник завдав авіаударів в районах Красногорівки та Мар’їнки Донецької області. Артилерійських обстрілів зазнали населені пункти Красногорівка, Мар’їнка, Георгіївка, Курахове, Побєда, Єлизаветівка Донецької області.

На Шахтарському напрямку ворог завдав авіаційних ударів в районі Старомайорського Донецької області. Від російських артилерійських обстрілів постраждали населені пункти Вугледар, Пречистівка, Золота Нива, Велика Новосілка, Благодатне, Урожайне Донецької області.

На Запорізькому напрямку противник завдав авіаційних ударів в районах Залізничного та Вербового Запорізької області. Від артилерійських обстрілів постраждали понад 20 населених пунктів, серед них – Щербаки, Степове, П’ятихатки, Кам’янське, Плавні, Лук’янівське Запорізької області.

На Херсонському напрямку від артилерійських обстрілів рашистів постраждали понад 10 населених пунктів, зокрема Золота Балка, Микільське, Садове, Херсон, Софіївка, Широка Балка Херсонської області.

Водночас Сили оборони України продовжують ведення наступальної операції на Мелітопольському напрямку, закріплюються на досягнутих рубежах, здійснюють заходи з контрбатарейної боротьби.

Українська авіація протягом доби завдала 7 ударів по районах зосередження особового складу окупантів та 4 – по їхніх зенітно-ракетних комплексах.

Підрозділи ракетних військ і артилерії уразили район зосередження особового складу, озброєння та військової техніки та важку вогнеметну систему залпового вогню ТОС-1А «Сонцепьок» ворога.

«Російські окупанти продовжують примусову паспортизацію населення тимчасово зайнятої території Херсонської області. У населеному пункті Михайлівка Скадовського району окупаційні війська утискають місцевих мешканців, які відмовляються отримати паспорти РФ. Через відмову оформити ворожий паспорт окупанти проводять рейди по помешканнях, здійснюють принизливі перевірки, погрожують ув’язненням та депортацією», – додають у Генштабі.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *