ОСТАННІ НОВИНИ

Південна Корея збільшила допомогу Україні на 400 мільйонів доларів

Анастасія Диняк

|

Уряд Південної Кореї оприлюднив документ про бюджет країни на 2024 рік. Там видатки на фінансову допомогу Україні у 2024 році зросли до 520 мільярдів вон (394 мільйони доларів США), передає hromadske.

Відповідно до бюджету Південної Кореї на 2024 рік, пакет допомоги України включає:

  • 130 мільярдів вон на відновлення;
  • 260 мільярдів на гуманітарну допомогу;
  • 130 мільярдів на допомогу через міжнародні організації.

Нагадаємо, що у липні до України вперше прибув президент Південної Кореї Юн Сок Йоль. 

Під час зустрічі з президентом Володимиром Зеленський, південнокорейський лідер заявив, що сподівається збільшити у 2023 році обсяги військової та гуманітарної допомоги Україні.

Зазначимо, наприкінці травня Wall Street Journal писав, що Південна Корея передає Сполученим Штатам сотні тисяч артилерійських снарядів, які потім постачають Україні. Допомога від Сеула дозволила Вашингтону відкласти рішення про постачання касетних боєприпасів, які заборонені в багатьох країнах.

«Злиті» секретні документи Пентагону описують протистояння Південної Кореї тиску США щодо допомоги Україні. Тоді ексміністр оборони навіть був стурбований, що артилерійські снаряди, які Вашингтон просив для себе, зрештою можуть передати Києву. 

Однак, вже у серпні Financial Times із покликанням на американських посадовців писало, що США домовилися з Болгарією та Південною Кореєю про постачання артснарядів для України. 

Згідно з повідомленням Офісу президента, Південна Корея надавала Україні гуманітарну та нелетальну допомогу, зокрема машини для розмінування та захисного спорядження.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *