ОСТАННІ НОВИНИ

Військкоми з Харківщини привласнили 700 тис. грн «бойових»

Анастасія Диняк

|

На Харківщині посадовці військкомату привласнили майже 700 тисяч гривень «бойових». Ці гроші нараховували на свою знайому, яка нібито проходила військову службу. Про це повідомили в Офісі генпрокурора.

За даними слідства, начальник районного територіального центру комплектування та соціальної підтримки Харківської області та начальник групи зв’язку привласнювали виплати військовослужбовців, у тому числі додаткові винагороди .

Суть схеми полягала у включенні до особового складу особи, яка не проходила військову службу, з метою нарахування їй грошового забезпечення, премій та додаткових винагород нібито за безпосередню участь у бойових діях.

На цю роль погодилась знайома начальника військкомату, яка фактично не виконувала функціональні обов’язки та не виходила на службу.

Таким чином підозрювані з березня 2022 року по липень 2023 року заволоділи понад 680 тисячами гривень.

За процесуального керівництва Спеціалізованої прокуратури у сфері оборони Східного регіону фігурантам повідомлено про підозру.

Їм інкриміновано заволодіння чужим майном, вчинене в особливо великих розмірах в умовах воєнного стану (ч. 4 ст. 191 КК України ).

Наразі вирішується питання про обрання підозрюваним запобіжних заходів та відсторонення від займаних посад.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *