Греція може передати Україні свої танки Leopard 1, – ЗМІ

Маркіян Рой

|

Німеччина звернулася до Греції із пропозицією передати Україні 100 грецьких Leopard 1A5, що зараз перебувають в експлуатації, а натомість отримати модернізовану бронетехніку. Про це повідомляє Європейська правда, посилаючись на грецьке видання Flight.

За даними видання, в обмін на застарілі Leopard 1A5 Греція може отримати модернізовані танки з італійських запасів за принципом «один до одного».

При цьому Німеччина візьме на себе витрати з повного капітального ремонту на грецьких підприємствах або в будь-якому іншому місці за вибором уряду Греції.

Крім того, на ці бронемашини встановлять сучасні тепловізори, які також використовуються на Leopard 2. Танки також отримають додаткову броню.

Єдиною вимогою від Німеччини є передача справних танків, оскільки грецькі Leopard 1A5 за більш ніж три десятиліття жодним чином не модернізували.

Обмін танків може відбутись за принципом тристоронньої угоди, завдяки якій Україна отримала грецькі БМП-1, натомість Греції передали німецькі Marder 1.

Про Leopard 1

Цей основний бойовий танк другого покоління був розроблений та виготовлявся в Західній Німеччині з 1965 по 1984 роки.

Він став першим німецьким танком, створеним після Другої світової війни. Його основним озброєнням є 105-мм гармата L7A3 завдовжки 51 калібр. Додатково танк озброєний двома кулеметами.

Після модернізації в 1970-ті танк отримав систему стабілізації, теплозахисний кожух для гармати, гусениці нової будови зі знімними гумовими подушками, активні інфрачервоні прилади спостереження для водія та командира тощо.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *