ОСТАННІ НОВИНИ

Ворог змінив тактику і перевів ракетоносії в Азовське море, – Сили оборони півдня

Наталя Дуляба

|

Російські окупанти вирішили змінити тактику своїх обстрілів України, тож перевели свої ракетоносії в Азовське море. Про це в ефірі загальнонаціонального телемарафону 26 серпня розповіла речниця Сил оборони півдня України Наталія Гуменюк.

«Ворог змінив тактику і перевів ракетоносії в Азовське море. Там вони є протягом трьох діб, звідти окупанти наносили удар, наприклад, по Одесі, намагаючись обійти нашу систему протиповітряної оборони. Але це їм не вдалося. Цілком імовірно, що вони будуть ще вишукувати тактику, яка могла б бути для них більш ефективною», – сказала вона.

За даними Військово-морських Сил, станом на 10:00 год. суботи, 26 серпня, в Азовському морі перебувають 2 російські кораблі, серед яких є носій «Калібрів» із загальним залпом до 8 ракет. В Чорному морі зараз немає жодного ракетоносія, 6 кораблів знаходяться на бойовому чергуванні.

Водночас Наталія Гуменюк додала, що, незважаючи на відсутність ракетоносіїв у Чорному морі, небезпека все одно є, оскільки рашисти можуть запускати безпілотники, в тому числі дрони-камікадзе, із суден забезпечення.

Зауважимо, що за весь час повномасштабної війни Росія не тримала своїх кораблів із ракетами в Азовському морі, а виключно у Чорному та Середземному морях.

Також речниця Сил оборони півдня України прокоментувала постійні зльоти МіГів на території РФ: «Це не лише носій “Кинджалів” які загрожують усій країні, це й звичайна авіаційна розвідка. Цілком імовірно, що йдеться не тільки про підготовку якогось конкретного удару, а про розвідку ситуації в цілому та рух Сил оборони».

Нагадаємо, ввечері 25 серпня повітряну тривогу в усіх областях України оголошували шість разів: о 17:07, 18:03 год, 20:21, о 21:41, о 22:22 год, а також о 23:27 год.

Під час однієї з тривог росіяни запустили по Харківщині два «Шахеди», їх збила ППО.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *