В ЗСУ прокоментували постійні зльоти російських МіГів

Наталя Дуляба

|

Підіймаючи по декілька разів у повітря винищувачі МіГ-31К, які є носіями гіперзвукових ракет «Кинджал», росіяни ведуть авіарозвідку і намагаються відслідкувати не лише позиції української ППО, а й рух Сил оборони. Про це в ефірі загальнонаціонального телемарафону 26 серпня розповіла речниця Сил оборони півдня України Наталія Гуменюк.

«Це не лише носій «Кинджалів», які загрожують усій країні, це й звичайна авіаційна розвідка. Цілком імовірно, що йдеться не тільки про підготовку якогось конкретного удару, а про розвідку ситуації в цілому та рух Сил оборони», – сказала вона.

Раніше у Повітряних Силах пояснювали, що системи ППО не стоять на одному місці, їх постійно переміщують. Інформація про це є засекреченою, тож окупанти хочуть «вполювати» бодай якусь із локацій.

«Росіяни розуміють, що ці місця (розташування ППО, – ред.) не є стаціонарні, саме тому й намагаються їх знайти. Так, справді при оголошенні повітряної тривоги відбувається реагування систем протиповітряної оборони, тож ворог намагається зчитати ці сигнали, щоб зрозуміти, як йому спланувати свої дії», – додала Наталія Гуменюк.

Нагадаємо, ввечері 25 серпня повітряну тривогу в усіх областях України оголошували шість разів: о 17:07, 18:03 год, 20:21, о 21:41, о 22:22 год, а також о 23:27 год.

Під час однієї з тривог росіяни запустили по Харківщині два «Шахеди», їх збила ППО.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *