ОСТАННІ НОВИНИ

Легкоатлетка Бех-Романчук здобула «срібло» на Чемпіонаті світу

Наталя Дуляба

|

Легкоатлетка Марина Бех-Романчук принесла Україні першу медаль Чемпіонату світу з легкої атлетики в Будапешті. Представниця Хмельниччини вперше в кар’єрі стала віцечемпіонкою у змаганнях з потрійного стрибка. Про це повідомляє Суспільне.

Головною фавориткою у фіналі була венесуелка Юлімар Рохас, яка незмінно здобувала «золото» на трьох попередніх чемпіонатах 2017-2022 років. Пробилися до фіналу й третій номер світового рейтингу Шаніка Рікеттс з Ямайки та лідерка цьогорічної Діамантової ліги з Куби Леяніс Перес Ернандес. Чинна бронзова призерка Торі Франклін знялася з турніру перед його початком.

Вже з першої спроби Бех-Романчук стрибнула на 15 м і таким чином показала другий найкращий результат в кар’єрі та особистий рекорд сезону. Стартовий стрибок вивів українку на проміжне перше місце.

Другий стрибок спортсменка виконала на 14.81 м. У заліку вона залишалася першою, а найближче до неї підібралася Перес (14.96 м).

Зробивши заступ у першій спробі, фаворитка Рохас стрибнула лише 14.33 м в другій спробі та підходила до третього раунду на проміжній восьмій сходинці.

15 м Бех-Романчук залишалися поза конкуренцію й після п’яти спроб. Лише в шостому стрибку українку перевершила Юлімар Рохас, стрибнувши на 15.08 м.

Тож результат потрійного стрибка (жінки) на ЧС-2023

  1. Юлімар Рохас (Венесуела) 15.08 м
  2. Марина Бех-Романчук (Україна) 15.00 м
  3. Леяніс Перес Ернандес (Куба) 14.96 м

Зазначимо, що Марина Бех-Романчук – перша українська медалістка чемпіонатів світу з потрійного стрибка з 2013 року. Тоді третє місце у Москві посіла Ольга Саладуха.

Бех-Романчук вдруге стає віцечемпіонкою світу з легкої атлетики. У 2019 році вона виборола «срібло» в стрибках у довжину.

15.00 м – другий найкращий результат Бех-Романчук у дисципліні. Особистим рекордом українки залишаються 15.02 м на Євро-2022.

Стрибунка принесла Україні першу медаль ЧС-2023 в Угорщині. У заліку нагород збірна відтак виходить на 14 місце.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *