ОСТАННІ НОВИНИ

У Києві голова ВЛК підробляв довідки для виїзду чоловіків за кордон – йому повідомили про підозру

Маркіян Рой

|

У Києві голові військово-лікарської комісії повідомили про підозру у підробленні довідок для виїзду військовозобов’язаних за кордон. Про це повідомили у пресслужбі Офісу Генпрокурора.

Зазначається, що підозрюваний разом із спільниками допомагав виготовляти довідки про непридатність чоловіків до проходження військової служби з подальшим зняттям з військового обліку. В подальшому ці документи були підставою для перетину державного кордону України. Вартість послуги з виготовлення фальсифікованих медичних документів становила від 3 до 4 тис доларів США з людини.

«Загалом до схеми були залучені 9 осіб, які підшуковували охочих уникнути мобілізації, а також особи, які безпосередньо виготовляли пакет необхідних документів – працівники медичних установ столиці, члени військово-лікарських комісій», – йдеться у повідомленні.

Вони організовували підготовку та видачу чоловікам призовного віку документів з фальшивими діагнозами для визнання їх непридатними для військової служби.

Групу викрили під час підготовки документів для трьох чоловіків призовного віку та одержання від них грошей.

Голові ВЛК Подільського ТЦК та СП оголосили про підозру за ч. 3 ст. 332 ККУ (сприяння незаконному перетину кордону шляхом підроблення документів). Йому загрожує позбавлення волі на строк від семи до дев’яти років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років з конфіскацією майна.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *