ОСТАННІ НОВИНИ

На Рівненщині мати втопила у кар’єрі двох малолітніх синів

Ольга Денисяка

|

23 серпня у Рівненській області 42-річна жінка втопила у кар’єрі двох синів. Загиблим хлопчикам було по 6 та 7 років. Про це повідомили в пресслужбі прокуратури Рівненщини.

Правоохоронці встановили, що жінка скоїла злочин 23 серпня близько 11: 00 год. 42-річна жителька міста Вараш пішла купатись на кар’єр разом із своїми синами віком 6 та 7 років. 

«Встановлено, що старшого сина вона із застосуванням фізичного примусу занурила у воду і утримувала його в такому положенні до моменту припинення ним супротиву. Вийшовши на берег, взяла за руку меншого сина та повела його до дерев’яного помосту, під яким була значна глибина, й штовхнула у воду, знаючи, що той не вміє плавати.  При цьому, стояла на тому ж помості і споглядала неминучість утоплення», – повідомили в прокуратурі.

У поліції Рівненщини додали, що невдовзі до водойми прибіг 37-річний батько: одного із синів він зумів дістати самотужки. На жаль, реанімаційні заходи не дали результату — хлопчик помер. Іншу дитину дістали водолази.

Із 42-річною жінкою спілкувалися слідчі із залученням профільних спеціалістів. У скоєному вона зізналася.

Як повідомляє Суспільне, староста села Сопачів Сергій Бойко, який швидко прибув на місце злочину, розповів, що жінка виглядала неадекватно та сама відразу зізналась у скоєному. 

«Ми приїхали, то вже Микола, тато, дістав і надавав першу медичну допомогу. А вона сиділа, тупо посміхалася. Людина, видно, що геть поїхав дах. Ми її просили: скажи де друге? Вона не казала спочатку. Потім нам сказала, що вона кинула його далі. Ми десь 1,5 години качали дану дитину, але не врятували, на жаль. Десь через дві години Олег, знайомий мій, пірнув і дістав тіло другої дитини», – розповів Сергій Бойко. 

Правоохоронці затримали жінку, допитали та повідомили про підозру в умисному вбивстві двох малолітніх осіб (п.п.1,2 ч.2 ст. 115 КК України), а 25 серпня суд обиратиме їй запобіжний захід. Санкція статті передбачає позбавлення волі на термін від десяти до п’ятнадцяти років або довічне позбавленням волі.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *