ОСТАННІ НОВИНИ

Хто стоїть за поставкою літніх курток ЗСУ за ціною зимових

Андрій Котенський

|

Закупівлі Міноборони за дуже завищеними цінами мають системний характер. Це після яєць по 17 гривень підтверджує скандалу з постачанням турецькою компанією літніх курток за цінлю зимових для ЗСУ. Про це йдеться у новому розслідуванні журналістів Української правди.

Міністерство оборони під час воєнного стану зі зрозумілих причин – структура закрита. Але чи мають бути засекреченими закупівля їжі або одягу для військових – питання дискусійне. Бо завжди впирається у можливість зловживань.

Наразі журналісти повідомили про два великі факти відмивання грошей. Журналіст Юрій Ніколов вже двічі схопив за руку Міноборони під час закупівель за завищеними цінами яєць та курток для української армії. Водночас суспільство і досі не знає, хто стоїть за компаніями, які на цьому заробляють. Або не знає поки що.

Українській правді спільно з Центром протидії корупції вдалося встановити та підтвердити третій факт.

Одним із власників турецької компанії, яка отримала 30 мільйонів доларів від Міністерства оборони, і від якої відомство натомість отримало літні куртки замість зимових за завищеною в декілька разів вартістю, був племінник народного депутата президентської фракції «Слуга народу». Депутата, який входить до парламентського комітету з питань національної безпеки, оборони та розвідки.

«Племінник (Олександр Касай – ред.) нардепа від Слуг з оборонного комітету Ради – Геннадія Касая. Хлопчика офіційно вивели з кампанії вже ПІСЛЯ угоди з Міноборони по курткам. Резніков і Касай просто не знали, що зміни в юридичних особах турки відображають в офіційній газеті. На цьому, власне, покидьки і прокололися», – коментує ситуацію глава Центру протидії корупції Віталій Шабунін.

Раніше повідомлялось, що літні куртки для бійців втридорога перетворились на «зимові».

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *