ОСТАННІ НОВИНИ

Литва виділила 41 млн євро військової допомоги Україні

Ольга Денисяка

|

З нагоди Дня Незалежності України Литва надасть нову партію військової підтримки на суму 41 мільйон євро. Про це повідомляє hromadske.

Україна отримає боєприпаси до ручних гранатоменів Carl Gustaf, гвинтівки, комплекси радарів морського спостереження, боєприпаси калібру 5,56 мм, генератори, антидрони та інше обладнання. Також Україні передадуть системи запуску ракет для зенітних ракетних комплексів NASAMS.

«Внесок Литви у боротьбу за свободу України вже становить мільйони боєприпасів і тисячі одиниць зброї, а отримана віддача — це цінні уроки та зміцнення оборони Литви. Литва продовжує безперервну підтримку України, яка сьогодні святкує 32-у річницю своєї незалежності», наголосив міністр  оборони Арвідас Анушаускас.

Загальна сума військової підтримки для України з початку повномасштабної війни вже перевищила пів мільярда євро. 

Так, протягом перших семи місяців 2023 року військова підтримка, яку Литва вже передала, містила вертольоти Мі-8, зенітні установки Л-70 із боєприпасами, бронетранспортери М113, мільйони патронів та боєприпаси до гранатометів.

За даними оборонного литовського відомства, держава готує експертні консультації, виділяє кошти в міжнародні фонди підтримки України, бере участь у підготовці українських військових, зокрема в межах операції Interflex.

Окрім того, поранені українські військові проходять лікування та реабілітацію в Литві. Країна вже прийняла приблизно 200 поранених бійців та планує прийняти ще більше.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *