ОСТАННІ НОВИНИ

У Львові судять освітянку-колаборантку з Донеччини

Ольга Денисяка

|

У Львові судять заступницю директора школи в одному з окупованих міст Донеччини. На посаді освітянка поширювала російську пропаганду. Про це повідомили у відділі комунікації Нацполіції Львівщини.

За даними слідства, обвинувачена підтримала агресію рф та пішла на співпрацю з окупантами. Жінка добровільно прийняла пропозицію та обійняла посаду заступника директора школи в одному із міст Донецької області. 

На посаді освітянка сприяла впровадженню стандартів освіти країни агресора. А також здійснювала пропаганду у закладі освіти з метою сприяння здійсненню збройної агресії проти України. Зокрема, вона стверджувала що війни немає, а відбувається лише «спеціальна воєнна операція»; заохочувала учнів до святкування «Дня возз’єднання Криму з росією» тощо.

До суду скерували обвинувальний акт стосовно громадянки України. Її обвинувачують у колабораційній діяльності (ч. 3 ст. 111-1 КК України).

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *