ОСТАННІ НОВИНИ

У Чехії чоловік жорстоко побив двох українок, спитавши про їхню національність

Ольга Денисяка

|

У Чехії чоловік напав на двох українок після того, як дізнався, що вони з України. Про це повідомляє чеське видання Novinky.

Інцидент стався в неділю, 13 серпня, у місті Пласи на півночі Пльзенського краю.

Видання пише, що жінки сиділи й говорили на тротуарі, коли під’їхала машина і водій запитав, чи вони з України. Коли 34-річна Лілія та її на десять років старша подруга Тетяна кивнули головами на знак згоди, він проїхав трохи далі й одразу повернувся до до жінок. Тоді він жорстоко напав на іноземок, у яких були діти одинадцяти та двох років. Молодша з жінок опинилася в лікарні з розбитим обличчям.

«Ми ходили з дітьми на карусель. Потім ми з Лілією сіли на узбіччі й поговорили. До нас під’їхала «Шкода Октавія» з причепом, чоловік за кермом запитав, чи ми з України. Потім він проїхав кілька метрів, залишив машину запущеною і повернувся до нас», – описала ситуацію, яка передувала самому нападу, старша українка. 

За її словами, чоловік спочатку почав на них лаятися, а потім накинувся.

«Спочатку мене тричі вдарили по обличчю. Потім він почав тягнути мене за волосся і. одразу він накинувся на Лілю», – описала Тетяна подальший хід подій.

Жінка скористалася моментом, коли зловмисник звернув увагу на її подругу. Вона швидко побігла до його машини і вийняла ключ із замка запалювання, щоб він не зміг поїхати.

«Я вже збиралась викликати поліцію, коли позаду мене підійшли ще двоє чоловіків і вдарили мене кулаком у спину, і я впустила ключ на землю. Тоді перший зловмисник підхопив його, сів у машину та поїхав. Дві молоді дівчини та хлопець уже прямували до нас і викликали поліцію та швидку, тому що Лілія лежала на землі з обличчям у крові», – продовжила Тетяна.

На щастя, від нападу вона отримала лише синці. Потім вона передала патрульним на місці фото транспортного засобу разом із номерним знаком і водночас детально описала нападника.

Друга українка, на яку напали, мало що пам’ятає. «Я пам’ятаю три удари, а потім у мене вікно. Я прокинулася тільки в лікарні» , – сказала вона. 

Відповідно до медичного висновку, у неї відкритий перелом щелепи, а також перелом вилиці та кісток носа.

За словами регіонального фельдшера Андреа Дівішової, її доставила швидка допомога до відділення невідкладної допомоги університетської лікарні Пльзень з порушенням свідомості.

Речниця поліції Єва Червенкова повідомила, що її колеги з’ясовують усі обставини справи. Вона не захотіла коментувати, чи вийшли вже на слід підозрюваного.

Самі напали українки, які через кілька тижнів після початку російської агресії втекли до Чехії з дітьми, не можуть пояснити мотив нападу.

«У нас ні з ким немає суперечок, ми нікого ні на що не провокували», – кажуть вони. 

Однак, за їхніми словами, вони певною мірою пов’язують це з прикрим випадком позаминулого тижня, коли молодий українець жорстоко зґвалтувати та намагатися вбити 15-річну дівчину в Пльзені.

«Цей вчинок викликав величезний резонанс і посилення ненависті людей до українців. Ми були замкнені в гуртожитку і боялися виходити», – додала українка Тетяна.

Мер міста Плас Єва Кантор Поржадкова розповіла, що поліція повідомила їй про випадок лише коротко і вона не знає подробиць. 

У цьому контексті вона звернула увагу на те, що Пласи є одним із населених пунктів, де найбільше українських біженців. 

«Тільки в місцевому гуртожитку їх дві сотні. Але серйозного конфлікту у нас тут ще не було», – додала мер.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *