ОСТАННІ НОВИНИ

Рада відновила звітування політичних партій

Ольга Денисяка

|

23 серпня Верховна Рада проголосувала за законопроєкт №9419-1, який відновлює обов’язкове фінансове звітування політичних партій. Про це повідомив Рух «Чесно».

Законопроєкт передбачає відновлення подання фінансових звітів політичними партіями, які за даними «Чесно», за останні чотири роки отримали майже 3 млрд гривень бюджетних коштів і не звітували публічно за витрати.

Найбільшу підтримку законопроєкту дала депутатська група «Довіра» – 94% голоси за. Найменше голосів дали позафракційні нардепи – 47%.

Зазначимо, що відновити партійне звітування – одна з вимог громадського сектору та міжнародних партнерів, які надають значну фінансову підтримку нашій державі.

Нагадаємо, у 2020 році партіям дозволили не подавати фінансові звіти через ковідні обмеження, а пізніше продовжили таку політику через воєнний стан. Рух ЧЕСНО неодноразово закликав народних депутатів відновити партійне звітування, електронне декларування та публічний доступ до реєстрів.  

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *