ОСТАННІ НОВИНИ

По 50 тисяч щороку: у Львові затвердили програму підтримки дітей військових

Наталя Дуляба

|

Сесія Львівської міської ради затвердила програму соціальної підтримки неповнолітніх дітей військовослужбовців, які загинули чи отримали інвалідність на війні. Відповідну ухвалу прийняли 23 серпня, «за» проголосував 41 депутат.

Програма передбачає щорічну одноразову виплату на навчання та оздоровлення розміром 50 тисяч грн. Її до повноліття у Львові отримуватиме кожна дитина військовослужбовця/військовослужбовці, чий батько/мати загинули на війні чи внаслідок бойових дій отримали інвалідність I групи.

Як кажуть у мерії, наразі у всій Львівській громаді є 394 дитини, чиї батьки загинули під час російсько-української війни, 265 із них втратили батьків після повномасштабного вторгнення РФ у лютому 2022 року.

Рішення про виділення 50 тисяч грн прийматиме виконком Львівської міськради. Лише до кінця 2023 року на такі потрібно близько 19,7 млн грн.

Зазначимо, що у Львові ще з 2016 до 2022 року дітям учасників АТО/ООС, які загинули (пропали безвісти) або померли, та Героїв Небесної Сотні, виплачували по 10 тисяч грн матеріальної допомоги до Дня святого Миколая. Дотепер її отримали 912 дітей (віком до 18 років або до 23 років, якщо навчаються за денною формою у виші).

Також з 2015 до 2022 року дітям учасників АТО/ООС, постраждалих учасників Революції Гідності та Героїв Небесної Сотні, надавали одноразову матеріальну допомогу на оздоровлення. За цей час такі виплати отримали 3178 неповнолітніх дітей захисників (по 3, 4, 6 та 7 тисяч гривень кожній дитині, залежно від категорій).

Загалом до початку повномасштабного вторгнення РФ у Львові мешкали близько 7000 учасників війни (АТО/ООС), зараз є у рази більше.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *