ОСТАННІ НОВИНИ

На найвищій щоглі Львівщини урочисто підняли прапор України

Андрій Котенський

|

З нагоди Дня прапора на найбільшому стяготримачі Львівщини урочисто підняли Державний прапор України.

Сьогодні, 23 серпня, в Україні відзначають День прапора. З цієї нагоди біля Національної академії Сухопутних військ імені гетьмана Петра Сагайдачного відбулись урочистості, де на найвищій щоглі Львівщини урочисто підняли Державний прапор України.

Розпочали захід хвилиною мовчання в пам’ять про всіх, хто віддав своє життя у боротьбі за свободу і незалежність України. Участь в заході взяли керівництво області та міста, військовослужбовці, громадськість.

Біля Нацакадемії розміщена щогла заввишки понад 50 метрів, на якому сьогодні замайорів 12-метровий український прапор.

«Прапор – це символ незалежності та боротьби нашої країни. Під синьо-жовтим стягом Збройні Сили України виборюють кожен клаптик нашої землі та виганяють окупантів. Під цими ж кольорами наші дипломати на міжнародному рівні доводять нашу незламність усьому світові. Наші громадяни на тимчасово окупованих  територіях ховають прапор під землею, аби з потім з гордістю зустріти з ним наших військових. Це більше ніж просто прапор, це наша історія, наша боротьба, наша гордість. Відзначаємо День Державного Прапора та пам’ятаємо, завдяки кому він у нас є сьогодні»,  – наголосив начальник Львівської ОВА Максим Козицький.

Опісля презентували Бойові прапори 80-ї окремої десантно-штурмової бригади, 24-ї окремої механізованої бригади ім. короля Данила, 103-ї та 125-ї бригад Сил ТрО, 45-ї окремої артилерійської бригади, 63-ї окремої механізованої бригади,  12-ї бригади армійської авіації імені Генерал-хоружного Віктора Павленка, 16-ї окремої бригади армійської авіації «Броди».

«Відзначаючи День Державного прапора України, ми вшановуємо мужніх захисників і захисниць нашої Вітчизни, які захищають Батьківщину від підступних загарбників.

Тож, цілком слушно, що сьогодні, поруч із Державним Прапором України, майоріли Бойові прапори військових частин, що дислокуються на теренах Львівської області», – повідомив керівник Національної академії сухопутних військ імені гетьмана Петрра Сагайдачного Павло Ткачук.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *