ОСТАННІ НОВИНИ

Суд виніс вирок ексдиректору «Держзовнішінформу», який розтратив 8 млн грн

Анастасія Диняк

|

Ексдиректора ДП «Держзовнішінформ» В’ячеслава Корітка, обвинуваченого у розтраті майже 8 млн грн підприємства, засудили до 10 років ув’язнення з конфіскацією майна. Про це повідомили у пресслужбі Спеціалізованої антикорупційної прокуратури (САП).

Так, за даними слідства, у період з травня 2013 року по лютий 2014 року Корітко, зловживаючи службовим становищем, здійснив безпідставне перерахування 7,95 млн грн від ДП «Держзовнішінформ» на рахунки низки приватних компаній з ознаками фіктивності.

Кошти перераховано відповідно до укладених договорів та підписаних актів приймання-передачі наданих послуг. Але, як встановило слідство, фактично ніяких послуг держпідприємство не отримало, а укладання договорів та підписання інших документів зроблено виключно з метою прикриття злочинної діяльності.

21 серпня колегія суддів Вищого антикорупційного суду за результатами спеціального судового провадження визнала винуватим колишнього директора ДП «Держзовнішінформ» у вчиненні кримінальних правопорушень, передбачених ч. 5 ст. 191 та ч. 1 ст. 366 КК України, та призначила йому покарання у виді позбавлення волі строком на 10 років з позбавленням права обіймати посади у державних підприємствах та державних органах терміном на 3 роки, та з конфіскацією всього майна.

Також суд обрав обвинуваченому запобіжний захід у вигляді тримання під вартою до набрання вироком законної сили та задовольнив цивільний позов прокурора і ухвалив стягнути з обвинуваченого на користь ДП «Держзовнішінформ» грошові кошти у розмірі 7,95 млн грн.

Вирок може бути оскаржений в апеляційному порядку протягом 30 днів з дня його проголошення шляхом подачі апеляційної скарги до Апеляційної палати ВАКС.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *