ОСТАННІ НОВИНИ

Посадовець, який не розуміє важливості інтеграції ветеранів, буде замінений, – Зеленський

Наталя Дуляба

|

Держава повинна докласти максимум зусиль, аби допомогти ветеранам повернутись до звичного життя після повернення з війни. Ті українські посадовці, які не розуміють цієї політики, будуть звільнені. Про це сказав президент Володимир Зеленський, виступаючи на VI Міжнародному ветеранському форумі.

Глава держави наголосив, що Україна бере курс на політику Героїв, тобто на соціальну інтеграцію ветеранів після повернення з війни, спрощення бюрократичних процедур та максимальну підтримку тих, хто пройшов через бойові дії.

«З війни завжди повертаються іншими, ніж ішли на неї. Після всього, що довелося пережити, після всіх втрат, які бачив, особливо складно будувати життя. Але ви герої! Кожен і кожна, хто б’ється заради України, хто наближав та наближає перемогу України, потрібні Україні. Мільйони людей воюють і працюють заради того, щоб Україна вистояла й захистила себе. Потрібні всі з цих мільйонів. Жодних втрачених доль, жодних втрачених поколінь, жодних втрачених можливостей! І, звичайно, не втратити часу. Часу життя», – звернувся до учасників форуму Володимир Зеленський.

За його словами, Україна повинна не лише пам’ятати своїх захисників, а й зробити все, щоб допомогти у вирішенні їхніх проблем. Наразі держава робить у цьому фактично перші кроки й попереду чекає багато роботи. Тому Зеленський відразу дав зрозуміти: тому, хто не розуміє чи не поділяє цієї політики, не місце на державній службі.

«У політиці Героїв є все: від ушанування подвигу українців до нових освітніх можливостей для ветеранів, від якості роботи ВЛК і реабілітації до економічних можливостей, бізнесових, юридичних можливостей, житла для ветеранів. Все в політиці героїв має бути таким, щоб допомагати людям жити.

Будь-який посадовець, який цього не розуміє, буде замінений. Будь-яка нормативна регуляція, яка затягує час, повинна бути спрощена. Все в нашій державі так чи інакше має стати помічником ветерана, як на сьогодні є помічником воїна. І всі дієві ініціативи держави та громадськості, бізнесу, ініціативи самих ветеранів, які спрямовані на більшу якість української політики героїв, на інтеграцію та допомогу ветеранам, повинні бути реалізовані», – підкреслив президент України.

Перші результати впровадження політики Героїв, за словами глави держави, можна буде оцінити 1 жовтня – у свято Покрови, День захисників і захисниць України.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *