ОСТАННІ НОВИНИ

На Підзамчі збудують новий житловий комплекс

Наталя Дуляба

|

На вул. Квітовій, 10, що в районі Підзамче, збудують 9-поверховий житловий комплекс. Відповідне рішення 22 серпня прийняв виконавчий комітет Львівської міськради.

Містобудівні умови та обмеження отримало ТзОВ «Флаверс Хілл». Воно збудує на вул. Квітовій, 10 багатоквартирні житлові будинки з підземним паркінгом.

Йдеться про територію площею трохи більше 1 га на межі з історичним ареалом Львова. Зараз тут розташовані занедбані будівлі, де принаймні донедавна ремонтували електрообладнання автомобілів, відразу поруч – новозбудований житловий комплекс Avalon Yard на вул. Замарстинівській. Неподалік також є стадіон «Прогрес».

Це будівництво вже розглядав виконком на попередньому засіданні і тоді його член, керівник ДСНС Львівщини Юрій Кагітін висловлював зауваження до проєкту, оскільки до третьої й четвертої секції ЖК не було передбачено заїзду спецтехніки.

Також членів виконкому бентежило, що забудовник хотів влаштувати лише один в’їзд/виїзд у підземний паркінг на 220 місць. Тепер проєкт відкоригували.

«Архітектори доопрацювали проєкт. Пожежні проїзди дійсно відображені у документації, тут забезпечено всі розворотні майданчики, які мають становити мінімум 12 м, арку для проїзду у внутрішній двір висотою 4,25 м і шириною 3,5 м. Також забезпечено два в’їзди-виїзди у паркінг з боку вул. Квітової, оскільки весь простір з іншого боку має бути виключно пішохідним, без авто. Це дасть можливість компенсувати відсутність і нестачу скверів у цьому районі», – розповів під час засідання головний архітектор Львова Антон Коломєйцев.

Весь житловий комплекс складатиметься із кількох секцій, що матимуть різну поверховість: 4, 7, 8 і 9 поверхів.

Умовна візуалізація забудовника

Своїм рішенням виконком дозволив забудувати земельну ділянку на 33% і встановив, що висота найвищої будівлі не повинна перевищувати 30 м.

Згідно з даними аналітичної системи YouControl, ТзОв «Флаверс Хілл» – будівельна компанія, зареєстрована за місцем майбутнього будівництва на вул. Квітовій, 10. Її власницею з уродженка Кам’янки-Бузької Уляна Мельник.

Вона також є фізичною особою-підприємцем, яка займається комп’ютерним програмуванням, а станом на 2021 рік мала частку у будівельній фірмі«Авалон маркет»

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *