На кордоні з ЄС з’явиться ще 9 пунктів пропуску, – Шмигаль

Андрій Котенський

|

На кордоні України з Євросоюзом планують відкрити ще дев’ять пунктів пропуску. Про це повідомив прем’єр-міністр Денис Шмигаль під час засідання Уряду 22 серпня.

«Наразі на кордоні з ЄС функціонує 21 пункт пропуску. Три з них відкриті під час повномасштабної війни. У планах – створення ще дев’яти пунктів пропуску та модернізація тринадцяти», – повідомив Денис Шмигаль.

Найбільше робіт, за його словами, планується провести на кордоні з Польщею. Є домовленість про отримання Україною 160 млн євро пільгового кредиту від польських партнерів для оновлення доріг, пунктів пропуску, закупівлі сканерів.

Водночас він повідомив про домовленістю з Румунією, разом розвивати під’їзні шляхи та залізничну інфраструктуру у цьому напрямку, бо румунський напрямок є ключовим для українського експорту.

«Є домовленості з румунською стороною про перевантаження української продукції в морських та річкових портах Румунії та про співробітництво в Дунайських портах – повідомив Денис Шмигаль.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *