ОСТАННІ НОВИНИ

У Львові лікують захисника, який врятувався з палаючої машини перед вибухом

Анастасія Диняк

|

У реабілітаційному Центрі НЕЗЛАМНІ лікується військовий, який врятувався з палаючої бойової машини за мить до того, як вона вибухнула. Захисник отримав 30% опіків тіла. Про це повідомили у пресслужбі Першого медоб’єднання Львова.

Дмитру Ярмольчуку 50 років. Він із міста Вараш, що на Рівненщині. До повномасштабної війни чоловік працював будівельником. А впродовж першого її року допомагав силам територіальної оборони. Паралельно просився у ЗСУ, однак йому відмовляли, бо Дмитро має судомний синдром і вважався непридатним до військової служби.

Згодом у війську Дмитро таки став оператором-навідником бойової машини піхоти. Він мав транспортувати армійців, підвозити їм боєприпаси та евакуювати з поля бою. Служив спершу на Донецькому напрямку, згодом на Запорізькому. Там в середині червня під час виконання чергового бойового завдання у БМП Дмитра росіяни поцілили протитанковою керованою ракетою.

Побратим захисника загинув на місці, а машина спалахнула. Крім того, її так понівечило від удару, а Дмитра затисло всередині. Дивом чоловік зміг вибратися. Форма на ньому горіла, Попри шалений біль, чоловік зібрався з силами та почав повзти у напрямку українських позицій, коли пролунав потужний вибух, машина з боєкомполектом розірвалася. Першу допомогу пораненому надали бойові побратими. Після стабілізаційних заходів та низки лікарень пацієнта доправили до Центру НЕЗЛАМНІ у Львів.

Стан пацієнта на момент надходження був складним. Опіки 30% поверхні тіла і місцями дуже глибокі. Вогонь уразив голову, обличчя, шию, руки та ноги захисника. Спеціалісти опікового центру спершу очистили рани. Потому пластичні хірурги видалили змертвілі тканини та закрили дефекти донорською шкірою.

Минуло два місяці. Наразі рани Дмитра поступово загоюються, спостерігається позитивна динаміка. З пацієнтом займаються спеціалісти з реабілітації. Дмитро вже може рухатися і навіть ходить. Попереду в нього ще довгий та складний шлях відновлення. Наразі понад усе чоловік хоче повернутися додому – до своєї родини.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *