ОСТАННІ НОВИНИ

Анна Музичук здобула бронзову нагороду Кубка світу з шахів

Маркіян Рой

|

Львівська шахістка Анна Музичук  завоювала бронзову нагороду на  Кубку світу з шахів. Про це повідомляє Суспільне Спорт.

Анна Музичук посіла третє місце в жіночому розряді Кубка світу з шахів 2023 року. У вирішальному протистоянні українка переграла представницю Китаю Тань Чжун’ї. Музичук вдруге змагалася на шаховому Кубку світу, запровадженому два роки тому. У 2021-му українка також програла у півфіналі, а згодом поступилася третьою сходинкою саме Тань Чжун’ї. Цього разу Анна отримала на турнірі дев’ятий номер посіву (восьмий – у сестри українки Марії Музичук). І стартувала одразу з другого раунду.

Анна розпочала виступи з перемоги над француженкою Дейманте Корнетт  – 1.5:0.5.

На шляху до чвертьфіналу перемогла одразу двох співвітчизниць: Анну Ушеніну (1.5:0.5) та сестру Марію Музичук (2.5:1.5).

Найдовше протистояння Кубка світу для Музичук розгорнулося у чвертьфіналі проти німкені Елізабет Петц – вольові 4.5:3.5 за підсумками тайбрейку.

Першої поразки українці завдала Нургюл Салімова з Болгарії. Долю протистояння також вирішували у швидких шахах на тайбрейку – 2.5:3.5.

Зустріч за третє місце з Тань Чжун’ї Музичук розпочала з перемоги білими фігурами. Партію-відповідь суперниці проводили наступного дня –  в неділю, 20 серпня –  та звели її до нічиєї. 1.5:0.5  –  бронзову нагороду здобуває українка.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *