ОСТАННІ НОВИНИ

У Дрогобичі таки повалили пам’ятник герою радянського союзу Геврику

|

Пам’ятник герою радянського союзу Геврику в Дрогобичі, який місцеві депутати і голова вирішили зберегти, «не витримав спеки уночі». Про це повідомив радник начальника ЛОВА Олег Радик.

Як відомо, з початку 2023 року при Дрогобицькій РВА створили робочу групу з питань декомунізації та деколонізації на території району, до якої увійшли історики, краєзнавці, військовослужбовці та представники територіальних громад з метою швидкого завершення процесу декомунізації.

На початку червня комісія з питань проведення заходів дерусифікації вирішила зберегти пам’ятник радянському солдату – герою радянського союзу Григорію Геврику, який був уродженцем Дрогобича. Щоправда, монумент вирішили українізувати.

«Керуючись рекомендаціями, отриманими від Інституту українознавства та зверненнями мешканців мікрорайону, комісія вирішила зберегти пам’ятник дрогобичанину Григорію Геврику на вулиці Горішня Брама, провівши роботи з декомунізації постаменту», – йшлося у повідомленні.

Зокрема постамент мали позбавити радянської символіки та замінять старий напис на «Дрогобичанин Григорій Геврик – герой Другої світової війни».

Раніше повідомлялось, що у Дрогобичі на вулиці Стрийській, біля колишньої в’язниці НКВС, виявили тіла ще 24 закатованих.

21 квітня 2022 року у Дрогобичі демонтували комуністичнмй Меморіал слави, що більш відомий як «Вічний Вогонь».

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *