ОСТАННІ НОВИНИ

Окупанти визнали, що під час бомбардування Маріуполя загинула 101 дитина

Андрій Котенський

|

У 2022 році офіційно зафіксовано загиблою 101 дитину із Маріуполя. Тіла дітей було зареєстровано у моргах на тимчасово окупованих: Маріуполі, Мангуші та Новоазовську. Дані, що підтверджують окупанти – 101 маріупольська дитина, що загинула саме в Маріуполі під час бомбардування міста російськими загарбниками, повідомила Маріупольська міська рада.

«Згідно списку окупантів – 101 маріупольська дитина загинула на початку вторгнення РФ в Україну. З тих, що можна опізнати – 87. Отримані дані дозволили нам варіфікувати кількість дітей, які загинули під час облоги Маріуполя», – повідомив мер Маріуполя Вадим Бойченко.

За його словами, наразі офіційно підтверджено загибель 147 діточок у Маріуполі.

«Нажаль, розуміємо, що це число може бути більшим. Це жахлива інформація і весь цивілізований світ має знати, яку трагедію принесла Росія в Україну та в наш український Маріуполь. Але світ має не тільки знати, а разом з нами домогтися того, щоб кожен воєнний злочинець отримав справедливе покарання», – зазначив Вадим Бойченко.

В опублікованому списку є діти, яким навіть не було одного року.

«Ми викладаємо частину цих документів (з дотриманням умов закону Про захист персональних даних), розуміючи важливість інформації, але особливо чутливим не рекомендуємо їх читати. За кожним пунктом – жахлива людська трагедія. Деяким з цього списку не було і року», – йдеться у повідомленні.

Оприлюднені документи будуть долучені до справи для притягнення до кримінальної відповідальності воєнних злочинців.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *